Motorcykel

Vi erbjuder utbildning på lätt motorcykel (A1), mellanklass (A2) och Tung motorcykel (A).

Mc-kort? Låt oss på Affes ta hand om Dig!
Vi är 1 av endast 4 trafikskolor i Sverige som är kvalitetscertifierade, det innebär att det är ordning och reda från början till slut.

1. KÖRKORTSTILLSTÅND
Till att börja med måste Du ansöka om ett Körkortstillstånd hos Transportstyrelsen. Syntestet kan Du göra hos oss till en kostnad av 100:-. (Denna summa får Du tillbaka när Du börjar hos oss.) Ansökan om Körkortstillstånd hittar Du här.

2. TEORIUTBILDNING
När Du löst Din teoriavgift får Du tillgång till det senaste digitala teorimaterialet på marknaden. Alla dataprov kan göras hemifrån och för Dig som önskar gå på någon teorilektion så finns det självklart att tillgå. För att börja med teorin behövs inget körkortstillstånd. Teoriavgiften kan Du lösa här.

3. KÖRUTBILDNING
Nu måste Du ha körkortstillståndet i Din hand. Vi rekommenderar att Du bokar in en dubbellektion (2 x 60 min) första gången så vi hinner lägga upp en grovplanering för Din utbildning redan då. Affes har 3 välutbildade mc-lärare som självklart alltid kör mc själv. För att kunna lägga 100% fokus på Dig kör vi ALLTID med enbart EN elev per lektion, det innebär effektiv utbildning och full valuta för pengarna. (Så kallade “Duo-lektioner” förekommer INTE hos oss, dvs att 2 elever kör samtidigt.)

Variation är en viktig del i Din körutbildning varför vi hela tiden varierar manöverbanan med körning i trafik. Vi tillhandahåller all skyddsutrustning Du behöver kostnadsfritt och inga extra kostnader för banavgift tillkommer. Allt ingår! Bokning av körlektioner på 0431 – 17800.

4. RISKUTBILDNING 1-A
Detta är en teoretisk del som Du med fördel kan boka in tidigt i Din utbildning då den är giltig i 5 år. Risk 1-A lyfter fram de risker som är speciella för oss motorcyklister och ger teoretisk kunskap om beteenden som är riskfyllda. Affes håller denna utbildning i helt egen regi på trafikskolan. Max 16 elever per utbildningstillfälle så boka i tid! Bokar gör du här eller så ringer Du 0431 – 17800.

5. RISKUTBILDNING 2-A
När Du känner Dig trygg och bekväm med all manövrering av motorcykeln, inklusive effektiv bromsning upp till 90 km/h, så är det dags för Riskutbildning2. Bokning av denna sker normalt sett i samråd med Din trafiklärare. Risk 2-A är mer praktisk inriktad och gör Dig än mer medveten om de risker vi mc-förare utsätts för i trafiken.

Fyra elever per utbildningstillfälle får nu prova på att köra i olika situationer och hastigheter samt upptäcka både sina egna och motorcykelns begränsningar.
Affes är en få trafikskolor i Sverige som håller Risk 2-A i helt egen regi! Hos oss får Du alltså kvalitetssäkrad utbildning från början till slut. Bokning av Risk 2-A gör Du här eller så ringer Du 0431 – 17800.

6. VÅRA MOTORCYKLAR
Du som tar körkort för tung (A) eller mellan (A2) kör våra lättmanövrerade och säkra BMW 700 GS. För Dig som tar på lätt (A1) finns en superfin Yamaha YZF. Alla våra motorcyklar är utrustade med ABS – låsningsfria bromsar.

7. TRAFIKVERKETS PROV
När riskutbildning 1 och 2 är godkända och klara så är det dags för Ditt teoriprov hos Trafikverket. Ett godkänt teoriprov gäller i ett år. För att få genomföra förarprovet måste du vara godkänd på teoriprovet. Körprovet består av säkerhetskontroll, manöverprov och därefter körning i trafik. Tänk på att Du måste kunna legitimera Dig vid Trafikverkets prov.

8. INTENSIVUTBILDNING
För Dig som vill komprimera Din utbildning! Under 1-2 veckor jobbar Du stenhårt med teori och körning. Vi planerar även in Dina riskutbildningar och Ditt teoriprov i samband med detta. Väntetiden mellan godkänt teoriprov och Ditt körprov kan vi tyvärr inte göra något åt (Normalt sett brukar väntetiden ligga på 3-5 veckor). För att kunna lägga upp Din utbildning optimalt vill vi gärna att Du kör en testlektion i god tid innan Din intensivutbildning. Långväga? Inga problem, vi kan boka boende till Dig. Din testlektion och eventuellt boende bokar Du på 0431 – 178 00.

9. REDO ATT KOMMA IGÅNG?
Fyll i Din intresseanmälan nedan
Eller så ringer Du 0431 – 178 00

VÄLKOMMEN!

Intresseanmälan körkort MC

13 + 5 =

Intensivutbildning

Intensivutbildning är ingen genväg till körkortet och inget överhoppande av avsnitt, varken teoretiskt eller praktiskt. Vad det handlar om är att du under en kort tidsperiod (14 dagar) enbart koncentrerar dig på körkortet. En modern och komprimerad utbildningsmetod som passar många.

E-handel

Boka/köp kurserna Risk 1 och Risk 2 i vår E-handel.