Motorcykel

Affes motorcykelutbildning

Vi erbjuder utbildning på lätt motorcykel (A1), mellanklass (A2) och Tung motorcykel (A). 

Affes Trafikskola är Kvalitetssäkrade. Vi har 3 superduktiga och erfarna mc-utbildare som självklart alltid kör mc själv och kör med enbart en elev per lektion. Detta innebär allt fokus på dig, en effektiv utbildning och full valuta för pengarna!

A2 Mellanklass MC får ha en effekt på max 35 kW och max 0,16 kW/kg. 
Åldersgränsen är här 18 år. För att köra tyngre mc måste du göra ett nytt körprov. Detta kan göras tidigast efter 2år.

A Tung MC har en effekt på över 35 kW. 
Åldersgränsen är här 24 år. (20 år för dig som har haft begränsat körkort i 2 år, du måste dock göra nytt körprov för tung motorcykel) 

Du skall ha ett körkortstillsånd för MC för att få övningsköra. 
Ansök om körkortstillstånd och handledarskap på https://etjanst.transportstyrelsen.se/extweb/kktillstgrI.
Vi hjälper dig med syntest. 

Du köper därefter ett MC-teoripaket och kan börja med din teoretiska utbildning. Vi har teorilektioner och dataprov till din hjälp. 

Körlektioner erbjuder vi från början av april till slutet av oktober. Våra MC-lärare utbildar alltid från egen motorcykel och med en elev åt gången, vilket innebär mycket bra kontakt med dig som elev. Övningsområdena ligger i Ängelholm samt förarprovet genomförs här. Vi tillhandahåller kostnadsfritt all skyddsutrustning under lektionerna. Hos Affes tillkommer inga kostnader för banavgift i lektionspriset. Allt ingår! 

Provet hos Trafikverket innefattar ett teoretiskt prov och ett praktiskt prov. Innan du kan göra proven hos Trafikverket måste du ha genom gått Riskutbildning del 1 och del 2 för mc vilket vi har i helt egen regi! 

Del 1 lyfter fram risker som är speciella för oss motorcyklister och ger teoretisk kunskap om beteenden som är riskfyllda. 
Max. 16 elever per utbildningstillfälle så boka i tid! Bokar gör du på 0431 - 178 00. Välkommen! 

Affes Trafikskola MC Risk 2 utbildning

Del 2 är mer praktisk inriktad. Den gör dig medveten om riskerna med motorcykelkörning, om vanliga olyckssituationer och farliga beteenden. Du får prova på att köra i olika situationer och hastigheter och upptäcka både dina egna och motorcykelns begränsningar. Affes är en av få trafikskolor i Sverige som håller Risk-2 i helt egen. Hos oss får du alltså kvalitetssäkrad utbildning från början till slut! 

Affes har egen personal med kompetens att utbilda för både Riskutbildning 1 och 2.

Du måste vara godkänd på det teoretiska provet innan du får göra det praktiska. 

I det praktiska provet (uppkörningen) ingår att du får göra en säkerhetskontroll, ett manöverprov som består av en lågfarts- och en högfartsdel samt bromsning. Är du godkänd där kommer den tyngsta biten, körning i trafik.

Affes kuvert ANMÄLNINGSFORMULÄR RISK A

Back to Top